Задушени картофи с праз

Задушени картофи с праз Лакомник

Бърз и апетитен обяд или вечеря с малко средства

Задушени картофи с праз
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг картофи

3-4 стръка праз

4-5 с.л. олио

1 връзка магданоз

сол

100 г кашкавал

Начин на приготвянe

Картофите се обелват, измиват и нарязват. Празът се нарязва на дребно и заедно с картофите се слага да ври на тих огън в подсолена вода. Водата трябва да покрие зеленчука. Когато поомекнат се прибавя мазнината, ситно нарязания магданоз и се оставя да доуври. Сервира се с настърган кашкавал.

Още по темата
Още по темата
Кюфтета от картофи с кашкавал
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се варят почти на пара. Прекарват се през преса. Прибавят се настърганият кашкавал, 1 с.л. брашно, 1 яйце, настърганият...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц