

Актрисата Ирен Кривошиева в последните години коренно е променила начина си на хранене. Тя дълги години живееше в Щатите и не отдавала никакво значение с какво се храни. След като се прибира в България започва да води здравословен начин на живот. Храни се почти изцяло със зеленчуци, рядко яде месо. За Ирен готвенето е удоволствие и обичада експериментира.
Необходими продукти:
250 г елда
2 глави лук
2 бр. чушки
5 бр. домати
1 стрък праз
1 с.л. зеленчуков бульон на прах
1 с.л. соев сос
4 с.л. олио
сол, черен пипер, червен пипер
Начин на приготвяне:
Елдата се измива и се кипва във вода (500 мл), посолява се леко, намалява се огънят и се оставя да къкри 20 минути. Нарязват се зеленчуците на ситно, доматите на кубчета. Запържват се в олиото за няколко минути, най-накрая се добавят доматите. Долива се чаша вода и се слагат бульонът, соевият сос и подправките. Оставят се да поврят 5-10 минути. Елдата се отцежда и се слага в ястието. Престоява, колкото да поеме ароматите и се сервира горещо.

