Типично местно ястие, сервирано за обяд
Загрейте 1 супена лъжица растително масло в тиган на средно висока температура. Добавете ориза и бъркайте, докато поеме мазнината, около 3 минути. Добавят се 3 чаши вода и 1 чаена лъжичка сол. Оставете да заври, намалете огъня до ниска температура, сложете капак и оставете да къкри, докато оризът омекне и течността се абсорбира, 20 до 25 минути.
Напълнете голям съд с леко подсолена вода и оставете да заври на силен огън. Добавете макароните макарони и ги сварете открити, около 8 минути. Изцедете добре в гевгир. Върни макароните в тенджера, покрийте да останат топли.
Киснете лещата за 30 минути и после прецедете и изплакнете. Сложете две чаши вода да завря в тенджера с лещата. Оставете на слаб огън, докато лещата омекне - 15 или 20 минути. Разбърква се 1/2 чаена лъжичка сол накрая.
Загрейте 1 супена лъжица растително масло в голям тиган на средно висока температура. Сложете лука, като бъркате докато покафенее, 10 до 15 минути. Лукът трябва да бъде приятно карамелизиран с кафяв цвят. Добавете чесъна за още една минута. Махнете от тигана и отцедете на попивателна хартия.
Сложете половината от лук смес в тенджера. Смесете с оцет. Добавете нарязаните на ситно домати и доматено пюре, черен пипер, 2 1/2 чаени лъжички сол, кимион и червен пипер. Оставете да заври и след това намалете огъня до средна степен и оставете да къкри за около 12 минути.
Сервирайте като сложите една супена лъжица ориз, отгоре макарони и върху тях леща. Поръсете от кафявия лук и после доматен сос с лук.