




Поставете пилето, с подправките и лука в 3 или 4 чаши студена вода и оставете да заври леко около 10 минути. Изключете котлона и оставете да постои още 5 минути. Извадете пилето и подправете със сол, черен пипер и масло и запечете във фурна на 180° С в продължение на 30 минути. Извадете от фурната и оставете настрана.
Докато пилето се готви, измийте и молохията на кориандър, намачкайте чесъна и запържете в половината зехтин. След като замирише на чесън, изключете котлона и оставете настрани. В тиган сложете замразената молохия с доматите. Щом заври добавете кориандър, зеленчуковия бульон и пържения чесън. Гответе още 10-15 минути. Изключете котлона и добавете сока на половин лимон. Накрая накълцайте пилешкото при молохията и поднесете топло с ориз или арабски хляб.

