Певецът не яде месо от 1997 година
Талантливият певец Дичо готви не само у дома, но и на работа, признава самият той. И не става дума за клубовете и партитата, на които пее. Бившият вокал на групата „Д2“ има рибен ресторант на морето и през лятото запретва ръкави и с удоволствие и усет започва да вътри чудни специалитети. Редовните клиенти казват, че е ненадминат в супите.
От доста години изпълнителят на „Ледено момиче“ не докосва месо, но нищо не го спира да хапва риба, яйца и мляко. Казва, че се отказал от мръвката заради заболяване – сериозно се отровил в едно от капанчетата по морето през далечната 1997 година.
Но сега не може и да си помисли да се върне към блажното. В първите години на ограничението обаче не било така. Оказва се, че отказването е труден процес и истински шок за тялото. Затова Дичо си позволявал пилешко през първите една-две години. Но сега, почти 20 години по-късно, не припарва до пържоли, а още по-малко - до салами.
Не очаквайте обаче да ви укори за каквото и да било, още по-малко пък за избора на храна. Дичо е убеден, че всеки трябва да прави каквото пожелае, за да се чувства наистина свободен. И винаги да търси златната среда в живота си.
За себе си обаче, певецът направил задълбочено проучване и открил, че нуждата от месо се обуславя от кръвната група. Тези с нулева не бива да се отказват от мръвките, защото това само ще им навреди, категоричен е той. Докато хората с кръвна група А, като него самия, трябва да се преборят само с вътрешното си желание за някое кюфтенце.
След като е оставил настрана блажното, Дичо обича редовно да си прави спагети с различни сосове и много подправки. Задължителен е босилекът и чесънът. Понякога и риган.
Само преди няколко месеца на бял свят се появи и първото му дете – малката Ариел от дългогодишната му приятелка Карина. Двамата щастливи родители признават, че няма да ограничават дъщеря си по отношение на храната, но и за много други неща.