Джесика Алба глези децата си с домашни сладкиши

Джесика Алба глези децата си с домашни сладкиши Лакомник

Актрисата приготвя диетични десерти, които и тя може да хапва с апетит

Джесика Алба глези децата си с домашни сладкиши
Автор:Лакомник

Джесика Алба готви винаги, когато й се отдаде възможност. Актрисата с наслада приготвя вкусотии за семейството и приятелите си и признава, че не устоява дори на сладките изкушения. Тях приготвя за двете си дъщери, които също като нея обожават десерти. За това се е научила да прави диетични лакомства, които и тя самата може да хапва с апетит с децата си, без да това да се отразява на тънката й талия.

Иначе в менюто й влизат предимно здравословни храни, които могат да се сготвят лесно и бързо – пиле с лимони, крилца на скара, разнообразни салати, като предпочитаните й подправки са зехтин, мащерка и розмарин. Ето и нейната любима диетична рецепта за десерт.

 

Сладкиш с шоколад и извара

 

Продукти

За блата:

3 малки яйца (или 2 големи)

3 супени лъжици овесени трици

2 супени лъжици пшенични трици

2 супени лъжици обезмаслено сухо мляко

1 супена лъжица царевично нишесте

1 супена лъжица обезмаслено какао на прах

10 г бакпулвер

1 чаена лъжичка ванилов екстракт

2-3 супени лъжици кафява захар

щипка сол

За плънката:

350 г обезмаслена извара

4 супени лъжици ментов мед

Приготвяне

Хубаво разбъркваме изварата с меда и оставяме плънката в хладилника. В купа смесваме всички сухи съставки, разбиваме ги добре и прибавяме яйцата и ваниловия екстракт.

Застиламе правоъгълна тавичка с хартия за печене, която намазваме с малко олио. Изсипваме течността и заравняваме повърхността.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 7-8 минути. След петата минута започваме да проверяваме блата с дървена клечка. Върху кухненския плот разпъваме парче фолио и го посипваме с малко какао.

Изваждаме готовия блат от фурната и го обръщаме върху фолиото. Внимателно отлепваме хартията. Разпределяме изварата върху горещия блат с помощта на шпатула или лъжица, като в края, от който ще започнем завиването, слагаме по-голямо количество.

Завиваме рулото, като си помагаме с фолиото, пристягаме го добре и го оставяме в хладилника да се стегне за няколко часа.

Още по темата
Още по темата
Екзотични ястия от Пенелопе Круз
Пенелопе Круз е от звездите, които не се притесняват да си изцапат ръцете в кухнята. Актрисата често признава, че едно от любимите й занимания е да готви, когато има...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц