Актрисата приготвя диетични десерти, които и тя може да хапва с апетит
Джесика Алба готви винаги, когато й се отдаде възможност. Актрисата с наслада приготвя вкусотии за семейството и приятелите си и признава, че не устоява дори на сладките изкушения. Тях приготвя за двете си дъщери, които също като нея обожават десерти. За това се е научила да прави диетични лакомства, които и тя самата може да хапва с апетит с децата си, без да това да се отразява на тънката й талия.
Иначе в менюто й влизат предимно здравословни храни, които могат да се сготвят лесно и бързо – пиле с лимони, крилца на скара, разнообразни салати, като предпочитаните й подправки са зехтин, мащерка и розмарин. Ето и нейната любима диетична рецепта за десерт.
Сладкиш с шоколад и извара
Продукти
За блата:
3 малки яйца (или 2 големи)
3 супени лъжици овесени трици
2 супени лъжици пшенични трици
2 супени лъжици обезмаслено сухо мляко
1 супена лъжица царевично нишесте
1 супена лъжица обезмаслено какао на прах
10 г бакпулвер
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
2-3 супени лъжици кафява захар
щипка сол
За плънката:
350 г обезмаслена извара
4 супени лъжици ментов мед
Приготвяне
Хубаво разбъркваме изварата с меда и оставяме плънката в хладилника. В купа смесваме всички сухи съставки, разбиваме ги добре и прибавяме яйцата и ваниловия екстракт.
Застиламе правоъгълна тавичка с хартия за печене, която намазваме с малко олио. Изсипваме течността и заравняваме повърхността.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 7-8 минути. След петата минута започваме да проверяваме блата с дървена клечка. Върху кухненския плот разпъваме парче фолио и го посипваме с малко какао.
Изваждаме готовия блат от фурната и го обръщаме върху фолиото. Внимателно отлепваме хартията. Разпределяме изварата върху горещия блат с помощта на шпатула или лъжица, като в края, от който ще започнем завиването, слагаме по-голямо количество.
Завиваме рулото, като си помагаме с фолиото, пристягаме го добре и го оставяме в хладилника да се стегне за няколко часа.