Актрисата се гордее, че е добра домакиня
Пенелопе Круз е от звездите, които не се притесняват да си изцапат ръцете в кухнята. Актрисата често признава, че едно от любимите й занимания е да готви, когато има време за това и често експериментира в кухнята.
Пенелопе споделя, че след като е намерила мъжа на живота си и е станала майка, страстта й към готвенето се е засилила и да я наричат домакиня за нея не е обидно. Ето и някой от любимите ястия, които тя приготвя с удоволствие.
Равиоли с тиквички и маскарпоне
Продукти
390 г брашно
5 жълтъка
1/2 ч.л. сол
500 г тиквички
200 г маскарпоне
20 г рукола
70 г сирене
1 яйце
Приготвяне
Смесете пресятото брашно със солта, направете кладенче и добавете разбитите яйца. Замесете тесто. Ако ви е малко сухо може да добавите малко вода на стайна температура. Сложете тестото върху набрашнена повърхност и месете минимум 10 минути, докато не стане еластично и го оставете покрито в хладилника за 30 минути. Пригответе плънката като настържете на едро тиквичките, подправете и оставете за 10 минути да се изцеди излишната течност. Нарежете на ситно руколата и настържете сиренето. Разбъркайте всички продукти с маскарпонето. Разделете тестото на две, разточете тестото и с чаша направете кръгове, сложете върху тях от плънката, намажете с разбитото яйце, разточете втория пласт разточето тесто и отрежете с чашата според формата. Притиснете пелмените с вилица от всички страни и ги сварете в кипяща вода за около 3-4 минути, докато изплуват на повърхността.
Холандски рибен хляб
Продукти
125 г сметана
1 лимон
6 зърна бахар
1/2 ч.л. сол
1 глава лук
100 г свеж босилек
2 скилидки чесън
50 мл олио
700 г филе от бяла риба по избор
2 яйца
200 г пушена сьомга
Приготвяне
Загрейте олиото и запържете до златисто ситно нарязания лук и чесъна. Нарежете на ситно босилека. Пасирайте рибното филе заедно с лука, прибавете сметаната, сока от лимона, прибавете подправките и пасирайте докато стане на кайма. Към половината от нея прибавете босилека и 1 яйце и разбъркайте добре. Към останала добавете само яйце и разбъркайте. В дълбок керамичен съд, сложете хартия за печене, сложете слой от каймата с босилека, втори слой от другата кайма, отгоре сложете нарязаните парчета сьомга и покрийте отново с кайма. Подправете на вкус, покрийте и сложете съда в друг с гореща вода. Запечете за 40 минути при 200 градуса фурна.
Японски омлет
Продукти
3 яйца
15 мл соев сос
10 мл оризов оцет
Приготвяне
Смесете яйцата със соевия сос и оризовия оцет и разбийте добре. По желание подправете със сол на вкус. Загрейте олио и с черпак вземете от сместа, като пържите за тънки палачинки. Когато яйцата се захванат, загърнете двата края един към друг в средата, отгоре сипете втори слой от сместа, като трябва да покрива от едната страна до другата, а не на целия съд. Така докато свърши сместа и се получи дебело руло.