Памела Андерсън e майсторка на шоколадовите десерти

Памела Андерсън e майсторка на шоколадовите десерти Лакомник

Актрисата се научила да ги приготвя сама, за да контролира калориите

Памела Андерсън e майсторка на шоколадовите десерти
Автор:Лакомник

Бившата „спасителка на плажа” Памела Андерсън може да се похвали с идеални форми. Въпреки че отдавна не е първа младост, тя има фигура, за която мечтаят и още девойки и го демонстрира и по време на гостуването си в родния „ВИП Брадър”.

Блондинката призна, че й е трудно да я поддържа, защото постоянно е изкушена от различни сладки десерти. Преди четири години решила, че ще научи сама да приготвя шоколадови специалитети, за да контролира калориите в тях.

„Много по-лесно е, когато готвя сама. Слагам само качествени продукти и съм сигурна точно какво ям и колко калории съдържа десерта”, обяснява Памела. Тя вече се справя отлично със сладкарството и умее да прави вълшебни десерти от любимия й шоколад. Ето и две от нейните рецепти.

 

Шоколадови мъфини

 

Продукти

2 ч.ч. брашно

1 бакпулвер

няколко капки есенция ром или ванилия

3/4 ч.ч. захар

2 яйца

1 ч.ч. прясно мляко

1/2 ч.ч. олио

2 с.л. тъмно какао, препълнени

100 г течен шоколад (или блокче шоколад, начупено на парченца)

пудра захар за поръсване

Приготвяне

Пресейте заедно брашното, ванилията и бакпулвера в голяма купа. Добавете захарта и разбъркайте добре. Ако използвате есенция, добавете я към млякото.

В друга купа с вилица разбийте яйцата, добавете постепенно олиото и накрая прясното мляко, в което предварително сте разтворили какаото.

Направете кладенче в средата на сухата смес и постепенно добавете яйчната смес, като се стараете да не разбърквате прекалено много ( иначе мъфините няма да станат пухкави).

Поставете хартиена кошничка във всеки отвор (или намажете с масло и поръсете с брашно). Напълнете всеки отвор до 1/2 от височината с тесто. Отгоре поставете по малко течен шоколад (или парченце).

Допълнете с тесто до 3/4 от височината на отворите. Изпечете за около 20-25 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Извадете от фурната, охладете за около 5 минути и извадете кексчетата от формата. Поръсете отгоре обилно с пудра захар.

 

Шоколадови трюфели

 

Продукти

4 с.л. масло

50 г пудра захар

2 жълтъка

100 мл сметана

2 с.л. захар

300 г черен шоколад

60 г смлени лешници

4 капки есенция ром

неподсладено какао на прах

Приготвяне

Маслото разбивате със захарта - докато се получи бял крем. Прибавят един по един жълтъците и разбивате. Кипнете сметаната в малка тенджерка и разтворете в нея 2 с.л. захар. Прибавете сметаната съм маслената смес. Шоколада разтапяте на водна баня - добавяте го и него както и смлените ядки. Оставяте в хладилник за 2 часа, след което оформяте топчици и овалвате в какао. Нека да престоят една вечер в хладилник преди сервирането.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц