Гювеч с месо и яйца

Гювеч с месо и яйца Лакомник

Нов вариант на любимото ястие

Гювеч с месо и яйца
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г свинско месо

1/2 ч.ч. масло

1-2 глави лук

2-3 домата

4-5 картофа

1 ч.л. червен пипер

5 яйца

250 г кашкавал

сол

магданоз

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в мазнината. Прибавят се едро нарязаният лук и се задушава до омекване, а след това се слага червеният пипер. В пръстен гювеч се слага месото заедно с картофите и доматите, нарязани на кръгчета. Ястието се залива с малко топла вода, осолява се пече във фурната. Когато е почти готово, се залива със смес от разбитите яйца и настъргания кашкавал. Допича се, поръсва се с магданоз и се поднася.

Още по темата
Още по темата
Гювеч с картофи и спанак
Картофите се сваряват и се обелват. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината. Спанакът се почиства, измива и нарязва, след което се прибавя към задушения...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц