Гювеч с картофи и спанак



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Картофите се сваряват и се обелват. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината. Спанакът се почиства, измива и нарязва, след което се прибавя към задушения лук и също се задушава. Картофите се нарязват на шайби и половината от тях се подреждат в гювеч. Посоляват се и върху тях се слага задушения спанак. Отгоре се нареждат останалите сварени картофи и пак се поръсват със сол. Ястието се залива със смес от разбити в прясно мляко яйца и бял пипер и се запича за 40 минути в загрята на 200 градуса на фурна. Гювечът се поднася с магданоз.
Още по темата

Нарежете месото на кубчета и го запържете в загрята мазнина. Извадете готовото месо и в същата мазнина запържете едро нарязания лук, 2 червени домата нарязани на...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп