Калугерски гювеч

Калугерски гювеч Лакомник

Майсторска и вкусна рецепта за зимните празници

Калугерски гювеч
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700 г свинско месо без кост
4 глави лук или 2 стръка праз
8-10 картофа
1 люта чушка
1 ч.ч. червено вино
черен пипер
сол
2 с.л. мас
дафинов лист

Начин на приготвянe

Месото се начуква и се нарязва на ситно. Слага се в съд, наръсва се със сол и черен пипер, прибавят се ситно нарязаната люта чушка, дафиновият лист и се залива с виното. Съдът се захлупва или се покрива с влажна кърпа и се оставя на хладно цяла нощ. На другия ден част от месото се поставя в пръстен гювеч, над него - нарязаните картофи и пак от месото. Върху месото се слага лукът или празът - осолени и леко стрити с ръка, и се залива със соса, останал от маринатата. Затваря се с капака и се пече около 1 1/2 ч на 180 градуса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц