Калугерски гювеч

Майсторска и вкусна рецепта за зимните празници


Приготвяне
3 часа
Порции

6

Начин на приготвянe
Месото се начуква и се нарязва на ситно. Слага се в съд, наръсва се със сол и черен пипер, прибавят се ситно нарязаната люта чушка, дафиновият лист и се залива с виното. Съдът се захлупва или се покрива с влажна кърпа и се оставя на хладно цяла нощ. На другия ден част от месото се поставя в пръстен гювеч, над него - нарязаните картофи и пак от месото. Върху месото се слага лукът или празът - осолени и леко стрити с ръка, и се залива със соса, останал от маринатата. Затваря се с капака и се пече около 1 1/2 ч на 180 градуса.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп