Гъби със заливка на фурна



Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Лукът и гъбите се нарязват на ситно и се задушават със солта в олиото. Добавят се нарязаните домати и магданозът. Изсипва се в тавичка. Прави се рядък бешамелов сос, който се приготвя като в маслото се запържва брашното, когато стане златисто при непрекъснато бъркане се добавя млякото, бърка се докато се сгъсти и накрая се застройва с яйцата. Заливат се гъбите със соса, поръсва се с настърганият кашкавал. Запича се в загрята фурна на 200 С до златисто.
Още по темата

Изчистваме скаридите отвън, махаме черната жилка от гърбда им и ги измиваме. Слагаме ги в голям съд заедно с виното и дафиновия лист. Похлупваме с капак и ги...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп