Кулинарните книги на актрисата са хит по целия свят
Гуинет Полтроу е изключително голяма почитателка на здравословния начин на живот и йогата и неслучайно многократно е печелила награди за перфектния си външен вид. Това се дължи несъмнено и на режима й на хранене.
Актрисата е вегетарианка, а освен това запален готвач с вече 2 книги с рецепти, които станаха хит по света. С тях тя обяви, че стимулира почитателите си към по-природосъобразен начин на живот.
В сборниците й присъстват предимно вегетариански рецепти, но има и доста с риба, както и за чуждестранни специалитети като хумуса, пестото, пастата. Ето някои от тях.
Пица с хумус
Продукти
1/4 жълта тиквичка, нарязана надлъжно
1/4 зелена тиквичка, нарязана надлъжно
1/2 червена чушка
4 аспержи
½ килограм пълнозърнесто тесто
2 супени лъжици хумус
Приготвяне
Изпечете зеленчуците на скара или във фурната на 200 градуса, докато леко покафенеят. Нарежете зеленчуците в желания размер и форма. Разстелете тестото в намаслена тава и го изпечете за 10-15 минути в загрята на 200 градуса фурна. След това, докато е топло, го намажете с хумуса, а отгоре наредете зеленчуците.
Хумус с боб и билки
Продукти
330 г сварен нахут от консерва
220 г сварен бял боб от консерва
80 г сусамов тахан
4 скилидки чесън
сокът на един лимон
1 шепа листа от магданоз
1 с.л. мащерка и босилек
1/2 ч.л. черен пипер
сол
зехтин, червен пипер и магданоз за сервиране
Приготвяне
Сложете всички продукти в блендер и смилайте до получаването на гъста гладка смес. При необходимост може да добавите малко вода, ако сместа ви се стори твърде гъста.
Сервирайте хумуса в купичка, като направите кладенче в центъра. Сипете в кладенчето зехтин. Гарнирайте отстрани с червен пипер и магданоз.