
Звездата от "Приятели" не обича да се върти дълго около печката

Звездата от „Приятели” Дженифър Анистън може да се похвали с просторна и уютна кухня. Мястото, където актрисата бърка манджи, е необичайно: с окачени рафтове, дървен под и маси с оригинална форма. Когато актрисата срещна Джъстин Теру, тя живееше в Ню Йорк, но щом отношенията им станаха сериозни, наеха едноетажна къща в Бевърли Хилс.
Въпреки огромната си кухня, Дженифър споделя, че няма много търпение, за да прекарва часове в кухнята. Почитателка е на бързите рецепти и готви често, но пък само аламинути.
„Американците сме свикнали да правим всичко с невероятни темпове, включително да готвим и да се храним. За мен беше истински шок, когато видях колко време отделят на кулинарията и висенето по ресторанти в Европа. Така и не се научих да го правя”, обяснява актрисата, която съвсем скопо най-сетне ще осъществи мечтата си да се омъжи отново след развода с Брад Пит.
Ориз с бадеми
Продукти
1/4 ч.л. градински чай
200 г ориз
сол на вкус
40 г масло
20 г бадемови люспи
Приготвяне
Накиснете градинския чай в малко вода за 15 минути, колкото да я оцвети. Сварете ориза за 1-2 минути на силен огъна, намалете температурата, добавете водата с градинския чай и варете без капак до готовност, подправете на вкус. Отстранете и оставете да престои за няколко минути под капак. Прибавете маслото към ориза, разбъркайте, разпределете в порционни чинии и поръсете с бадемите.
Сладки картофи на фурна
Продукти
800 г сладки картофи
30 мл зехтин
2 стръка розмарин
200 г заквасена сметана
1 скилидка чесън
сол на вкус
10 г зелен лук
300 г тиквички
Приготвяне
Измийте добре картофите и ги нарежете на дебели филии. Наредете ги в намаслена тава, поръсете със зехтин, сол, добавете розмарин и запечете за 20-25 при 200 градуса фурна. През това време пригответе соса, като смесите пасирания чесън, сол, зеления лук, сметаната и разбъркате добре. Нарежете тиквичките на тънки филии и ги запържете. Наредете изпечените картофи, заедно с тиквичките, добавете от соса и сервирайте.
Кокосов ориз
Продукти
200 мл кокосово мляко
3/4 ч.л. сол
200 г ориз
10 г кокосови стърготини
1/2 лайм
1/4 ч.л. черен пипер
нар за украсяване
Приготвяне
Смесете кокосовото мляко с 1 ч.ч. вода, подправете на вкус и кипнете. Измийте ориза и сварете до готовност. Когато водата се изпари добавете кокосовото мляко, разбъркайте за 1-2 минути на силен огън, отстранете и оставете да престои за 15 минути под капак. Разбъркайте, добавете кокосовите стърготини, сока от лайма, разбъркайте отново и сервирайте като украсите с плодове от нар.
Пюре от цвекло
Продукти
600 г картофи
300 г цвекло
1 ч.л. сол
200 мл сметана
Приготвяне
Обелете картофите ги сварете. Отделно сварете непочистеното цвекло до готовност или го запечете във фолио. Намачкайте готовите картофи, добавете горещата сметана, разбъркайте и оставете на топло. Пасирайте готовото цвекло, прибавете към пюрето и разбъркайте добре. Сервирате ястието топло, като по желание може да добавите топло масло.
