Кейт Мос е майсторка на пърженото пиле

Кейт Мос е майсторка на пърженото пиле Лакомник

Моделката обича да готви, но не хапва от ястия си

Кейт Мос е майсторка на пърженото пиле
Автор:Лакомник

Познаваме Кейт Мос във всякаква светлина, но може би най-малко някога сме си я представяли с престилка пред печката. Лошото момиче на модата обаче обича да готви и дори разкрива пред почитателите си своите кулинарни тайни.

Кейт споделя, че е не просто царица на пържените ястия, но може дори да приготви пържено пиле със затворени очи, макар почти никога да не си позволява да консумира подобни храни и ги прави само за близките и приятелите си. Самото готвене обаче й доставяло огромно удоволствие за това често прекарвала свободното си време в кухнята. Кейт споделя, че има много собствени рецепти и отскоро започна да ги публикува за феновете си в блога си в интернет. Една от тайните й е, че отдава голямо значение на сосовете, като завършек към гозбите си, а ето и любимата й рецепта за пържено пиле.

 

Пържено пиле по американски

 

Продукти

6 лъжици олио

1 разбито яйце

2 чаши мляко

2 чаши брашно

4 лъжички сол

2 лъжички черен пипер

2 пилета с кожата, всяко нарязано на 6 парчета

Приготвяне

Изсипете олиото в електрическа тенджера и загрейте до 200-220 градуса или в дълбок тиган на силен огън. Прибавете към яйцето млякото и го разбийте добре. В друга купа смесете брашното, солта, черният пипер. Всяко парче пиле първо потопете в разбитото яйце и мляко и оставете хубаво да поеме. След това оваляйте в брашното с подправките. Поставете пилето в тенджерата и затворете. Когато тенджерата зацвърчи, засечете още 10 минути и я отворете. След като извадите пилето го оставете да се изцеди от мазнината върху хартия.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц