Гръцка баклава

Любимият десерт с неустоим аромат за зимните дни


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Намажете подходяща кръгла тава с мазнина. Смелете орехите и ги смесете с канелата. Разтопете маслото. Започнете да редите корите, като мажете всеки ред с масло и поръсвате обилно с орехи. Накрая залейте с останалото разтопено маслото. Нарежете на баницата. Печете на 180 градуса. През това време пригответе сиропа като сварите смесените захарта, меда и лимона с 1 и 1/2 чаши вода за около 15 минути. След това добавете лимоновия сок и варете още 2 минути. Залейте топлата баклава с горещия сироп и оставете поне 8 часа преди консумация, за да може сиропът да се абсорбира добре.
Още по темата

Всяка кора се намазва с 2 с.л. смес. Локумите се нарязват на малки парченца. Нареждат се по 10 на тясната страна. Навива се на пуричка. Подреждат се в подмазана тава...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп