Грах с кюфтета

Лесна, бърза и апетитна рецепта за обяд


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Морковът и лукът се нарязват на ситно. Запържат се в олиото заедно с размразения грах, червения пипер и доматеното пюре. Сипва се вода, колкото да ги покрие. Каймата се омесва с подправките и се оформят кюфтенца. Пускат се при зеленчуците около 10 минути след завирането им и се оставя да врат още 10 минути. Поръсва се със сол на вкус. Брашното се разбърква с малко студена вода на гладка каша, прибавя се към врящата яхния с бъркане и след около минута се изключва. Магданозът се нарязва на ситно и ястието се поръсва с него, щом се свали от котлона.
Още по темата

Нарежете и запържете месото в малко мазнина. Добавете нарязаните лук и чушка. След пет минути прибавете настърганият домат и подправките, и пържете още няколко...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп