Германия е най-силната икономика. Това до голяма степен се дължи на жителите на Бавария и печелившата индустрия в тази област. Но като всеки европеец, и германците умеят да си почиват. Представяме ви някои от лесните вкуснотии, които са невероятно мезе за бира. Не можем обаче да пропуснем и топрецептата за баварски крем.
Хлебни кнедли
Необходими продукти:
3-4 филийки стар, сух хляб
250 мл прясно мляко
2 яйца
1 с. л. масло
1 глава лук
сол
черен пипер
индийско орехче
магданоз
Начин на приготвяне: Смесваме млякото, яйцата и подправките. Оставяме ги за приблизително 20 минути. През това време задушаваме лука в маслото. Оставяме да изстине. След това го смесваме внимателно с начупения хляб. Прибавяме магданоз, накълцан на дребно. Разбъркваме добре сместа. От нея правим големи топчета. Оставяме ги да се задушат за 30 минути.
Салата за бира
Необходими продукти:
100 г салам
100 г кашкавал
5 кисели краставички
черен пипер
1 яйце
½ глава червен лук
сос „Уорчестър“
зехтин
Начин на приготвяне: Яйцето се сварява и се нарязва на ситно, заедно с останалите продукти. Поръсваме с подправките. Овкусяваме със соса и разбъркваме много добре. Оставяме в хладилника за 15 минути, за да поеме подправките.
Баварски крем
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
6 яйца
300 г захар
150 г орехи
2 с. л. желатин
2 ванилии
Начин на приготвяне: Започваме от яйцата. Белтъците се отделят от жълтъците. След това слагаме млякото да заври. Когато това стане, вътре добавяме жълтъците, както и половината от захарта и ванилията. Варим на слаб огън при непрекъснато бъркане. Махаме от котлона, когато сместа започне да се сгъстява. Докато е още горещо добавяме желатина. Оставяме да се охлади до стайна температура. През това време разбиваме белтъците на сняг, заедно с останалата захар и ванилия. Слагаме и орехите, както и сместа от жълтъците. Разбъркваме внимателно, докато се получи гладка смес. След това прехвърляме в подходяща тавичка. Оставяме във фризер докато стегне напълно. Вадим от тавата на красив поднос.
Картофки
Необходими продукти:
1 кг картофи
200 г кисели краставички
200 г бекон
150 г кашкавал
200 г гъби
125 г масло
сол
розмарин
Начин на приготвяне: Сваряваме картофите, заедно с обелките. След това ги обелваме и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме на дребно и краставичките, гъбите и бекона. Слагаме маслото в плитък тиган и когато се разтопи, го поръсваме с розмарина. Зеленчуците се разпределят в дълбока тава. Заливат се с маслото. Отгоре настъргваме кашкавала. Печем на умерена фурна, докато той стане златист.
Шницел
Необходими продукти:
800 г телешко месо
40 г масло
сол
черен пипер
За панировката:
4 с. л. брашно
4 с. л. грис
3 яйца
4 с. л. галета
Начин на приготвяне: Месотото се нарязва на тънки филийки с големината на шницел. Леко се начуква и се поръсва със солта и черния пипер и от двете страни. Овалваме добре в брашното. След това оваляйте и в грис. Оставете така за кратко. След това ги потопете в разбито яйце и галета. Пържат се в сгорещена мазнина. Поднесете ги преди да изстинат с гарнитура по желание.