Броколи в гювечета
Експресна и икономична рецепта за обяд или вечеря
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Накъсайте броколите на отделни розички и ги сварете на пара в тенджера с вода. Достатъчни са им само 3 минути, за да омекнат. После ги разпределете равномерно във всяко едно от гювечетата. Залейте ги с разбитите предварително яйца, смесени с натрошеното сирене. Отгоре поръсете обилно с кашкавал. Сложете ги в студена фурна и ги оставете да се запекат на 180С. Ще разберете, че са готови по зачервяването на яйцата и кашкавала отгоре. Ако обичате подправки, можете да добавите черен пипер, малко сол или риган на прах.
Още по темата
Пилешкото месо и броколите се сваряват. Изстиналото месо се накъсва нарязва на дребно, броколито се накъсва. Към майонезата се добавя киселото мляко, солта и черния...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп