Богата мусака с патладжани и канела

Нов невероятен вкус на любимата рецепта


Приготвяне
90 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарежете патладжаните по дължина на филии, поръсете ги със зехтин и ги запечете за 30 минути при 180 градуса. Нарежете на ситно лука и го запържете до прозрачност, прибавете каймата и запържете за 5 минути, добавете виното и гответе на умерен огън за 20 минути. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета, пасирайте и прибавете към каймата. Подправете на вкус и задушете за още 20 минути. Прибавете останалите подправки и захарта. Нарежете картофите на филии, подправете на вкус и запържете до полуготовност. Нарежете слой картофи в намаслена тава, отгоре сложете слой от каймата, патладжаните и залейте със сос бешамел приготвен от млякото, маслото и брашното. Залейте и запечете ца 30-40 минути при 190 градуса.
Още по темата

Патладжаните се нарязват по дължина на парчета с дебелина 5 мм, поръсват се обилно със сол и се оставят да постоят 20 мин.
В загретия зехтин се запържват лукът и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп