Балканска мусака

Балканска мусака Лакомник
Балканска мусака
Време за приготвяне
Приготвяне
80 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

70-80 мл зехтин

500 г свинско месо

300 г гъби (по избор)

1 голяма глава лук

2 големи картофа

1 домат

150 мл бяло вино

1 ч.л. червен пипер

сол

150 г кисело мляко

1 яйце

1 с.л. брашно

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на малки хапки. След това се прави същото с лукът, гъбите и домата, но те трябва да са нарязани на по-ситно. Сипват се в по-дълбок съд за да е по-удобно когато се запържват. През това време се приготвят картофите като се нарязват на малки кубчета. След като лукът започне да придобива златист цвят се прибавят и картофите, заедно с червеният пипер, бялото вино и сол. Оставя се сместа на котлона десетина минути. След това се изсипва гозбата в йенско стъкло или ако имате по-голям пръстен съд. Съдът се похлупва и се слага в предварително загрята фурна. Оставя се така около 40-50 минути на 180 С. След като се извади, на гозбата се прави заливка като на обикновена мусака - с млякото, яйцето и брашното, в тази смес също се прибавя щипка сол. Запича се около 10-15 минути.

Още по темата
Още по темата
Гръцка мусака
Видео рецепта за вкусна идея за обяд и вечеря http://www.youtube.com/watch?v=DP1XtrKCarM
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц