Бакла с чесън по египетски
Приготвяне
40 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Ситно нарязания лук задушете в мазнината и малко вода до омекване. Прибавете предварително осолената бакла, поръсете с брашното, червения пипер и ситно нарязаните магданоз, копър и чесън. Залейте с гореща вода (да се покрие), посолете на вкус и варете на тих огън. Поднесете с киселото мляко, поръсено с черен пипер на вкус.
Още по темата
Храната на Египет е еклектична като историята му. Повлияна от кулинарно доминиращите арабския свят Сирия и Ливан, тя носи отпечатъци и от френската, италианската и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп