Ароматни банички с кайма

Ароматни банички с кайма Лакомник

Меки и ароматни банички за почивните дни

Ароматни банички с кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет многолистно тесто

300 г кайма смес

1 глава лук

1 морков

1/2 ч.ч. грах

1/2 ч.л. индийско орехче

1/2 ч.л. сол

магданозени листа

2- 3 сухи ментови листа

2 яйца

Начин на приготвянe

Каймата се слага в купа. Лукът и морковът се измиват, почистват и стържат на ренде. Добавят се към купата с кайма. Допълнително се чуква едно яйце. Мляното месо се омесва. Взема се тиган. Слага се на загрят котлон.  Каймата се разпределя в тигана. Запържва се за 5 – 10 минути. Добавят се граховите зърна. Бърка се непрекъснато с дървена шпатула, за да не загори плънката. След готовност се оттегля. Поръсва се 1/2ч.л. сол, 1/2ч.л. индийско орехче, ситнонарязан магданоз и стрита мента. Наново се обърква и оставя настрани да се овкуси. Тестото се разстила на кухненски плот. Доразточва се. Реже се на квадрати, горе- долу с големина 10/10.  В средата на всеки се слага по 1 с.л. от плънката. Тестените квадрати се сгъват на триъгълници или пури. Прищипват се по краищата. Отгоре се мажат с разбито яйце. Пекат се на умерена фурна до готовност. Около 30 минути са достъчни.

Още по темата
Още по темата
Банички със сирене и мащерка
Кашкавалът се настъргва на ситно, сиренето се намачква с вилица, прибавят се двете яйца. Плънката се разбърква до хомогенна смес. Добавя се и мащерката. Тестото се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц