Арабска баклава

Арабска баклава Лакомник
Арабска баклава
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Маруся Димитрова, Попово
Лакомник Необходими продукти

1 пакет точени кори

180 г краве масло
За плънката:
1/2 ч.л. канела
200 г орехи
6 яйца
100 г брашно
200 г захар
За сиропа:
3 ч.ч. захар
1 г лимонтузу
2 ч.ч. вода

Начин на приготвянe

Белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавят жълтъците. Орехите и захарта за блата се смилат, добавят се брашното и канелата и всичко се разбърква. Накрая се прибавя сместа от белтъците и жълтъците и всичко отново се разбърква. 

В намазана тава с масло се разстилат шест от корите една върху друга, като предварително всяка се намазва с разтопено масло. Изсипва се сместа за плънката и се покрива с останалите кори, също намазани с масло. Разрязва се на ромбове и се пече 30 мин в загрята фурна на 200 градуса. Приготвя се захарен сироп. Оставя се да изстине и баклавата се сиропира.

Да ви е сладко!

Още по темата
Още по темата
Гръцка баклава с бадеми
Накиснете бадемите в кипяща вода за няколко минути, обелете корите и изсушете за около 5 минути в гореща фурна. След това смелете бадемите в кухненски комбайн....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц