Аня Пенчева: Родена съм като добра готвачка

Аня Пенчева: Родена съм като добра готвачка Лакомник

Актрисата майстори диетични вкусотии

Аня Пенчева: Родена съм като добра готвачка
Автор:Лакомник

Аня Пенчева строго следи калориите, които приема всеки ден. Актрисата споделя, че дневно те трябва да са не повече от 700 и ги консумира от вкусни домашни ястия, които си приготвя лично.

Само един ден в седмицата тя си позволява на наруши режима си. Тогава хапва каквото й се прииска и не мисли за килограмите. Любимото й изкушение е тирамису, което обаче също приготвя диетично – с мед. Когато си е у дома се случва да готви по 3 пъти на ден като се съобразява най-много със сина си Ангел, който е европейски шампион по мотоциклетизъм и има нужда от специална диета, за да е във форма.

"Обича да каня гости и да ходя на гости. С приятелите ни си готвим вкусотии и си мерим майсторството в кухнята. Тогава се отпускаме. За малко сме на този свят, за да се ограничаваме", споделя актрисата.

Тя е категорична, че никога не се е учила да готви по специални рецепти и обича да импровизира, а резултатите винаги са били отлични.

„При мен първи опит нямаше. Направо съм си една родена готвачка. Но с течение на времето разбрах, че една жена колкото повече се прави, че не може, толкова по-добре за нея. На това му се казва натрупан житейски опит! Сигурно в това е причината понякога вкъщи да няма абсолютно нищо за ядене”, смее се звездата на народния театър. Ето и някои от нейните нискокалорични рецепти.

 

Сирене с целина

 

Продукти

1 глава лук

1 скилидка чесън

3-4 стръка целина

100 мл бяло вино

200 мл нискомаслена сметана

75 г синьо сирене

масло

сол на вкус

бял пипер

Приготвяне

Нарежете на ситно лука и чесъна, а целината на едро. Задушете лука и чесъна до прозрачност, прибавете целината и увеличете огъня. Запържете за няколко минути, разбъркайте, залейте с виното и оставете леко да кипне. Прибавете сметаната, намалете огъня и задушете под капак за 15 минути. Варете без капак докато сметаната се сгъсти, прибавете синьото сирене, подправете на вкус, разбъркайте и сервирайте.

 

Пиле с печени круши

 

Продукти

2 с.л. соев сос

1 стрък салата рукола

1 круша

300 г печено пиле

1 ч.л. мед

2 с.л. зехтин

1 с.л. брашно

1 с.л. масло

Приготвяне

Оставете за 10 минути нарязаното на късчета пиле в соевия сос и меда. Оваляйте месото добре в брашно и запържете в предварително загрята мазнина за около 5 минути. Почистете крушите от кожата и семената, нарежете на филии и запържете за 2 минути в загрятото масло. Прибавете ситно нарязана салата към крушите, разбъркайте и сервирайте с пилето.

Още по темата
Още по темата
Мария Илиева е влюбена в салатите
Мария Илиева е влюбена в салатите, с каквито предимно се храни, за да поддържа фигурата си. Известната певица обича да ги прави, но малко необикновени като вид и вкус....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц