Певицата се храни предимно със зеленчуци и риба
Мария Илиева е влюбена в салатите, с каквито предимно се храни, за да поддържа фигурата си. Известната певица обича да ги прави, но малко необикновени като вид и вкус. Най-много харесва рукола с чери доматчета и с много пармезан.
Другата й страст се приготвя от пресен спанак със зехтин, лимон и много магданоз и се слага дресинг със синьо сирене. Мария е царица и на рибата. Ето някои от любимите й рецепти, които приготвя на гостите си.
Спанак със синьо сирене
Листата на много крехък пресен спанак се измиват старателно едно по едно. Ако са по-едри, се накъсват на няколко парчета, а ако са ситни, се оставят цели. За по-голям ефект се поставят в прозрачна стъклена купа. След това се приготвя заливка от 200 г добре намачкано синьо сирене, сока на 2 лимона и повечко зехтин. Към тази салата може да се добавят ситно нарязани късчета авокадо или ядки по избор. Идеално върви с бяло вино.
Марули с авокадо
Сърцевината на марули "Айсберг" се накъсва и се поднася с резенчета авокадо, зехтин и лимон. Към това се прибавят краставички, маслини, пресен лук или чесън, но само бялата част. По желание може да се сложи и пушена риба по избор.
Червено цвекло с лешници
Цвеклото се сварява и се оставя да изстине. После се нарязва на малки кубчета. Пресен лук и чесън без перата се режат на много ситно и се добавят към цвеклото. Прибавят се и смлени на машинка 200 г лешници. Допълва се с голяма китка магданоз, зехтин и лимон. Разбърква се добре и се поднася с бяло вино.
Сьомга с розмарин
Две филета от сьомга поставяме в хартия за печене в тавичка. От 2 ч.л. зехтин,
3 ч.л. лимонов сок, четвърт ч.л.сол и толкова черен пипер плюс 2 ч.л. розмарин приготвяме марината. Филетата се заливат и се оставят за около час в хладилник. След като се извадят се пекат на 180 градуса около 20 минути или до готовност.