Американски ябълков пай

Американски ябълков пай Лакомник

Невероятно изкушение за празнични поводи

Американски ябълков пай
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За основата:

200 г брашно

1/2 ч.ч. олио

2 с.л. прясно мляко

2 с.л. вода

1 1/2 ч.ч. захар

За пълнежа:

6 големи ябълки (около 1кг)

1/2/ч.ч. захар

3 с.л. брашно

1 с.л. канела

за топинга:

3 с.л. брашно

1/2 ч.ч.захар

100 г масло

Начин на приготвянe

 

За основата: В голяма купа смесвате брашното, олиото, млякото, водата и захарта. Замесвате до получаването на меко тесто. Готовото тесто слагате във форма за печене като повдигате краищата на тестото да прилепнат по стените на съда.

За пълнежа: Смесвате захарта, брашното, канелата. В тази смес овалвате ябълките (нарязани на дребно или настъргани на едрото ренде) и всичко се изсипва в основата на пая.

За топинга: Смесвате брашното, захарта и маслото. Тази смес изсипвате върху пълнежа. Топинга може да стане на трохички ако използвате по-малко масло – това не е проблем, просто с него се посипва пълнежа. Ако ви се получи твърд може да го настържете на ренде, получава се много ефектно.

Така приготвения пай се слага в предварително загрята фурна на 200 градуса и се пече 45 минути до 1 час. Готовността се проверява със суха клечка.

Още по темата
Още по темата
Апетитни пайове с месо
Солените пайове с месо са нетрадиционни за българската кулинария и се възприемат като сложен специалитет от повечето домакини. Истината е обаче, че те се правят много...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц