Младата звезда не спазва диети и експериментира в кухнята
Актрисата Кристен Бел, която стана известна с ролята си на Вероника Марс, е новата кулинарна икона на Холивуд. Подобно на Гуинет Полтроу и Ева Лонгория тя готви отлично и вече се е прочула с диетичните си ястия. Гуру в готвенето за Кристен е годеникът й Дакс Шепърд, който е сценарист и режисьор и й е преподал първите уроци в кухнята, но тя отдавна го е надминала. „Той готви много вкусни спагети... Някъде около два пъти в годината. Не ми се ще да готви повече. Всъщност аз съм доста териториална в кухнята, но пък съм научила доста неща от него”, признава актрисата, която от години отрича да се придържа към някакъв здравословен режим на хранене, но пък упорито тренира във фитнеса.
„Готвенето е моята страст, моят любовен език, сферата, в която се раздавам най-много и най-дълбоко. Не спазвам диети, но предпочитам да живея природосъобразно”, казва Бел и издава, че е свикнала да почиства със смес от оцет и вода, вместо да използва химични препарати. „Почиства всичко – от пода до прозорците. Ако искате да ухае по-приятно добавете няколко капки етерично масло от портокал или мента към оцета”, обяснява Кристен. Ето и нейната любима рецепта, с която глези гостите си.
Ризото със скариди
Продукти
200 г скариди, бланширани и почистени
1 ч.ч. кафяв ориз
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с.л. олио от авокадо
девесил
черен пипер
1 ч.л. каперси
половин кубче зеленчуков био бульон
маслини
настърган пармезан
Приготвяне
Загрейте олиото от авокадо и запържете нарязания лук. Като омекне добавете ориза за 2-3 минути и после чесъна. Веднага сипете чаша и половина вода. Като заври, добавете бульона и останалите съставки, без скаридите, и оставете да къкри. Когато водата изври, добавяйте допълнително, докато оризът се сготви. Кафявият ориз не омеква напълно като белия. Изключете котлона, добавете скаридите и отстранете. Сервирайте с маслини, пармезан и изцеден лимонов сок.