Актрисата предпочита леките супи и салати
Любимите на хиляди жени по цял свят актриси от сериала „Отчаяни съпруги” вече могат да се похвалят с готварска книга. Тя носи очаквано заглавие – „Готварската книга на отчаяните съпруги”, но внася изненадващи топлота и уют във всеки дом. Мотото на героините от обичания сериал е, че „за обикновените хора храната е раят”.
Предлагаме ви няколко рецепти на любимите актриси, които всъщност са приготвени от Ева Лонгория. Тя е единствената сред колежките си, която наистина се вихри в кухнята и наскоро издаде и собствена готварска книга.
Супа от млечна царевица
Продукти
4 ч.ч. зърна от млечна царевица
3 ч.ч пилешки бульон
1 с.л. масло
1 ч.л. къри
1 ч.л. кимион на зърна
1 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. пресен лук, нарязан на ситно
2 с.л. пресен кориандър или магданоз, нарязани
200 г сурова наденица или чорисо, по желание
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
Царевицата се залива с пилешкия бульон и се вари на тих огън 20 мин. Разбива се с пасатор и се прецежда, като се претрива през по-едро сито. В загрятото масло се слагат кърито и кимионът, разбъркват се и се добавя прецедената царевица. Налива се млякото, подправя се със сол и пипер на вкус и се сервира с пресен лук, кориандър и изпържената наденица или чорисо.
Зелена салата с портокали
Продукти
1 зелена салата
2 портокала, филирани на резенчета
печено кашу
пармезан
За дресинга:
сок от 1/2 портокал
2 с.л. балсамов оцет
1 ч.л. мед
1 ч.л. горчица
сол на вкус
3 с.л. вода
3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
Смесете всички продукти за дресинга и добре ги разбъркайте. Накъсайте салатата, гарнирайте я с портокаловите резени и ядките и поръсете отгоре с пармезан - настърган или на тънки люспи. Залейте с дресинга.
Мексиканска салата с тортила
Продукти
100 г тортила чипс
50 г сирене чедар
1 пиле на грил
1 глава червен лук
2 свежи люти чушки
200 г зелена салата
За дресинга:
2 бр. авокадо
1 малка кофичка заквасена сметана
2 скилидки чесън
сокът на 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
В тава, покрита с хартия за печене наредете чипса и го поръсете с настърганото сирене. Запечете го в силна фурна, докато сиренето стане златисто. Сложете чесъна и почистеното авокадо в блендер. Добавете сметаната и разбийте на гладък крем. Подправете с лимоновият сок и овкусете със сол и черен пипер. Накъсайте пилешкото месо на парченца. Нарежете лука на колелца, а чушката на ситно. Сложете всичко в салатиера, полейте с дресинга и разбъркайте. Преди поднасяне разпределете салатата в 4 чинии, сложете от пилешката смес в средата и гарнирайте със запечените тортили.