Ябълков сладкиш с маскарпоне

Ябълков сладкиш с маскарпоне Лакомник

Икономичен и ароматен десерт подходящ за всеки сезон

Ябълков сладкиш с маскарпоне
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4-5 ябълки

250 г сирене маскарпоне

4 яйца

150 г захар

щипка сол

250 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ванилия

канела

Начин на приготвянe

Разбийте яйцата със захарта и солта до образуването на пухкава пяна. Сиренето маскарпоне намачкайте на пюре. Добавете към него няколко лъжици от яйчената смес, след което добавете и останалата смес. Смесете брашното с бакпулвера и ванилията. Обелените и почистени от семките ябълки нарежете на кубчета, добавете ги към тестото и разбъркайте. Така получената смес изсипете в намазнена и набрашнена разглобяема форма за кейк. Печете в предварително загрята на 180С фурна до златисто. След като изстине, поръсете сладкиша с канела и пудра захар по желание.

Още по темата
Още по темата
Ябълков пудинг с орехи и стафиди
Тефлонов съд се намазва с маргарин. Яйцата се разбиват със захарта до пухкав крем. Добавят се настърганите ябълки, счуканите орехи и останалите...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц