Червена леща къри с тиква и боб

Червена леща къри с тиква и боб Лакомник
Червена леща къри с тиква и боб
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г червена леща

100 г зрял боб

200 г тиква

500 мл зеленчуков бульон

1/2 ч.л. куркума

2-3 с.л. или олио

1 глава лук

2 скилидки чесън

2 ч.л. смлян кимион

2 ч.л. смлян кориандър,

400 г консервирани домати

125 мл кокосово мляко

Начин на приготвянe

Лукът и чесънът се нарязват на дребно. Лещата и боба се измиват и се поставят в тенджера. Сипва се бульонът, куркумата и се кипва. Огънят се намалява и ястието се вари 15 минути с похлупен капак до омекването на лещата. В тиган се задушава лукът до омекване около 4-5 минути. Прибавя се чесънът, кимионът и кориандърът и се запържват за 2-3 минути заедно. Лукът и доматите с нарязаната тиква се прибавят към лещата и се варят на среден огън около 15 минути, като периодично се разбърква. В края на варенето се излива кокосовото мляко и се подправя със смлян черен пипер. Отстранява се от огъня.

Още по темата
Още по темата
Супа с тиква и гъби
Нарежете гъбите и лука на кубчета, а магданоза – на ситно. Смесете ги и ги задушете в олио. Нареже тиквата и картофите по дължина на по-едри парчета, залейте ги...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц