Телешко в сос от боровинки

Телешко в сос от боровинки Лакомник

Лесен и изкусителен специалитет

Телешко в сос от боровинки
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг телешко

100 г масло

1 ч. л. прясно настърган джинджифил

1 ч. ч. прясно изцеден портокалов сок

1 лимон

3 с. л. вермут

2 с. л. кафява захар

1 ч.ч. консервирани боровинки

сол и черен пипер

Начин на приготвянe

В сгорещен тиган с масло се запържва нарязаното месо по 4-5 минути от всяка страна, изваждат се от тигана и се пазят на топло. За соса се смесват в тиган джинджифилът, портокаловият сок, корите от лимона и портокала, вермутът и захарта. Загрява се на огъня и щом започне да кипи, се прибавят боровинките.  Огънят се намалява и сосът се готви до сгъстяване около 5 минути, като се разбърква, за да не загори. Подправя се със сол и черен пипер и се поливат горещите медальони. Поднесете с гарнитура по желание.

 

 

Още по темата
Още по темата
Задушено телешко с грах
Задушете телешкото в зехтина. Добавете чесъна, ригана и грахта и разбъркайте добре. Гответе докато грахта придобие светло зелен цвят. Добавете доматеното пюре и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц