Супа топчета от леща

Супа топчета от леща Лакомник

По-апетитен вариант на любимата рецепта

Супа топчета от леща
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г червена леща
1,8 л телешки бульон
250 г кайма смес
2 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 малка глава целина
400 г консервирани домати
1 дафинов лист
2 с. л. зехтин
1/2 връзка копър
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Морковите и целината се обелват и се нарязват на филийки. Чесънът се наситнява. Зеленчуците се запържват в зехтина, докато омекнат леко. Налива се бульонът, прибавят се измитата лещата и дафиновият лист. Оставя се на котлона за около 10 минути.

През това време каймата се посолява, смесва се с настъргания лук и се овкусява с черен пипер на вкус. От нея се оформят малки топчета, които се овалват в брашното.  Доматите се пасират и се сипват в тенджерата при другите продукти. Пускат се топчетата и се варят на умерен огън 20 минути. Посолява се, овкусява се с черен пипер и се поръсва с наситнен копър.

Още по темата
Още по темата
Рибена супа топчета
Морковите и целината се настъргват/нарязват на дребно и се задушават с масло. Заливат се с гореща вода и се кипват. Обезкостената риба се смила, прибавят се белтъкът и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц