Свинско филе със сирена

Свинско филе със сирена Лакомник

Апетитно хапване със свинско и ароматни сирена

Свинско филе със сирена
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г свинско филе

150 г кашкавал 

150 г синьо сирене

150 г гауда

100 г масло

1 ч.ч. бяло вино

125 г сметана

1 ч.л. брашно

сол

листа от розмарин

горчица

Начин на приготвянe

Филето се запържва в масло, след което се запича захлупено с малко вода и поръсено с листа от розмарин. Оставя се да изстине и филето се нарязва. Подреждат се в тавичка, между тях се слагат парчета от кашкавала, гаудата, синьото сирене и горчицата. Запичат се, докато кашкавалът се поразтопи. Сосът, получен от печенето, се подправя с виното, брашното и сметаната. Филетата се поднасят залети с този сос.

Още по темата
Още по темата
Свинско филе на грил
Месото се прави на пържоли. Чесънът се счуква и се смесва с останалите съставки за маринатата, в която се оставя месото, за да поеме ароматите (най-добре е за около 30...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц