Свинско с нахут

Свинско с нахут Лакомник

Вкусна и интересна идея за обяд или вечеря

Свинско с нахут
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500-600 г свинско месо

2 консерви нахут

1 глава лук

1 домат

3 с.л. олио

1 1/2 ч.л. сол

щипка червен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Месото се измива, нарязва се на парчета и се слага да се вари. Преди завирането се изгребва пяната и се посолява. След 20 мин се прибавят нарязаният лук и олиото. Когато месото започне да омеква, слагат се отцеденият от течността нахут, настърганият или нарязан на ситно домат и червеният пипер и се разбърква. Щом се свари месото, прибавя се магданозът и се сваля от огъня.

Още по темата
Още по темата
Пиле с нахут
Запържете в разтопеното масло пилешките бутчета. Щом придобият леко златист цвят, добавете наситнения кромид, чесъна - нарязан на филийки, и чушката. Щом омекнат...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц