Яхния от телешко с нахут

Яхния от телешко с нахут Лакомник
Яхния от телешко с нахут
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. нахут

400 г телешки шол

1 с.л. доматено пюре или 2-3 домата

2 глави лук

3 с.л. олио

1 телешки бульон

1 ч.л. червен пипер

1/2 връзка магданоз

черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвянe

Нахутът се накисва във вода от вечерта. На другия ден водата се сменя и се сварява до омекване около 20 минути. В отделен съд се слага мазнината и за около 10 минути се запържва месото, което предварително е нарязано на малки кубчета. Месото се изважда и в същата мазнина се задушава нарязания лук. След това прибавете доматите, червеният и черният пипер, солта, половин чаша вода. След като сместа заври, прибавете месото и нахута, ако е необходимо долейте вода, колкото да покрие сместа. Варете на слаб огън около 20 минути, след което добавете джоджена.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц