Ризото със сметана и розмарин

Ризото със сметана и розмарин Лакомник
Ризото със сметана и розмарин
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г ориз

250 г гъби

2 скилидки чесън

1 с.л. розмарин

150 мл сметана

1 ч.л. масло

олио на вкус

2 с.л. пресен магданоз

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Кипнете вода, подправете със сол и добавете олио. През това време разтопете маслото прибавете ситно нарязания чесън и тънко нарязаните гъби. Сипете ориза във водата и оставете да се вари за около 10 минути. Когато се изпари малко водата от гъбите подправете с розмарин. Когато се свари ориза го изцедете и прибавете към гъбите. Залейте със сметаната и разбъркайте добре, подправете на вкус и добавете ситно нарязания магданоз. Отнемете от огъня и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Есенно ризото с гъби и кестени
Кипнете леко бульона и прибавете белите гъби заедно с водата. През това време в дълбок тиган разтопете 60 г масло, прибавете зехтин и запържете до златисто лука,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц