Ризото с пиле и манатарки

Ризото с пиле и манатарки Лакомник

Неустоимо кулинарно изкушение

Ризото с пиле и манатарки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 1/2 ч.ч. ориз

500 г пилешко филе

250 г манатарки

1 морков

1 глава лук

150 мл бяло вино

6-7 скилидки чесън

3 ч.ч. пилешки бульон

200 г пармезан

масло

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва и заедно със счукания чесън се задушават в маслото до омекване. Добавят се нарязаните манатарки и пилешкото филе и се задушават за няколко минути. Към тях се добавя оризът и леко се запържва. Долива се виното и оризът къкри, докато го поеме. След това се долива бульонът на порции. Оризът се бърка непрекъснато и преди поднасяне се подправя със сол, черен пипер и настърган пармезан. Разбърква се добре и се поднася горещо, като на върха на всяка порция се поставя парче печено пилешко филе. 

Още по темата
Още по темата
Ризото с манатарки и пачи крак
Налейте бульона в голяма тенджера и оставете да кипне. Прибавете белите гъби, предварително измити в топла вода. В друг съд загрейте зехтин с 60 г масло. Запържете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц