Постна запечена тиква

Постна запечена тиква Лакомник

Лесен и икономичен десерт за 30 минути

Постна запечена тиква
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг тиква

градински чай на вкус

червен пипер на вкус

сол на вкус

черен пипер на вкус

50 мл зехтин

Начин на приготвянe

Разрежете тиквата на половина, почистете семената и нарежете на едри парчета. Наредете парчетата тиква в намаслена тава, поръсете с подправките, поръсете с подправките и запечете в загрята до 180 градуса фурна, като покриете с фолио. 10 минути преди готовност отнемете фолиото.

Може са сервирате с орехов сос с пресен лимонов сок и мента или чеснов сос.

Още по темата
Още по темата
Запечена люта тиква с чеснова заливка
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете чесъна с 1 с.л. зехтин и разбъркайте добре. Намажете с чесновото олио парчетата тиква и ги сложете в тава за печене. Поръсете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц