Питки с колбас

Питки с колбас Лакомник
Питки с колбас
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

12 резена бекон, нарязани на кубчета (или друг колбас по избор)

500 г готово тесто

2 супени лъжици зехтин или олио

1 чаша настъргано сирене моцарела

подправки по избор и вкус – мащерка, чубрица, риган

Начин на приготвянe

В половината от мазнината изпържете бекона за 5 минути и отцедете. Разточете тестото да тънка кора и го намажете с 1 с.л. олио. Разделете тестото на равни по големина топки и всяка разстелете като котлет. В средата сложете бекон, подправки и сирене и завийте. Ще получите рулца, които трябва да наредите в намаслена тава на малко разстояние една от друга. Оставете да втаса за половин час и печете 15 минути в загрята на 180 градуса фурна. Проверете готовността с клечка, която трябва да излезе суха.

Още по темата
Още по темата
Питки с пръжки
Надробената мая се разбърква с прясното мляко, щипка сол и брашно да стане на каша. Поръсва се с брашно и се оставя на топло да шупне. Брашното се пресява със солта и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц