Пилешки гърди с гъби и свеж сос

Пилешки гърди с гъби и свеж сос Лакомник

Лесно и икономично ястие с невероятен вкус и аромат

Пилешки гърди с гъби и свеж сос
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг пилешки гърди

500-600 г гъби

1-2 портокала

1 с.л. горчица

1 с.л. мед

2 с.л. зехтин

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Пилешките филенца се овкусяват със сол и черен пипер и се подреждат в тавичка. Поливат се със сос, приготвен от прясно изцедения сок от портокала, горчицата, меда и зехтина. Поръсват Върху тях се подреждат гъбите. Ястието се пече при 180С до готовност. Сервирайте с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Пилешки бутчета с мед и масло
Измиваме добре пилешките бутчета. Леко ги сваряваме в малко вода, сол и розмарин, но без да се преваряват. В купичка смесваме меда и маслото. Сварените бутчета се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц