Мариновано червено цвекло

Мариновано червено цвекло Лакомник
Мариновано червено цвекло
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Петя Вълканова, Пловдив
Лакомник Необходими продукти

За един буркан от 800 мл

1 глава червено цвекло
80 г оцет
2 с.л. захар
1 с.л. сол

Начин на приготвянe

Цвеклото се реже на парченца колкото локум и се пълни в буркан. След това се слагат: оцетът, захарта, солта и се долива с вода догоре. 

Затваря се и се стерилизира 5-6 минути.

Още по темата
Още по темата
Маринована херинга с лук
Накиснете херингата в мляко за ½ час (ще бъде по-малко солена и по-крехка). Нарежете лука на кубчета или парчета. Отцедете херингата и я нарежете на парчета с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц