Лозови сарми с пилешко месо

Лозови сарми с пилешко месо Лакомник

Апетитна идея за любимите сармички

Лозови сарми с пилешко месо
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г обезкостени пилешки гърди

20- 30 лозови листа

200 г ориз

200 г гъби

1 връзка пресен лук

щипка индийско орехче

1/3 връзка копър

1 ч.л. сол

200 мл олио

500 мл вода

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на много ситно. Оризът се накисва в купичка с вода. Лукът се обелва, нарязва се на ситно. Лозовите листа се измиват много добре и се подреждат едно върху друго. Листата е добре да са по- големи. Гъбите се измиват и нарязват на много ситно. Взема се дълбок тиган с похлупак. Вътре се слага ориза, добре отцеден от водата, нарязаното пилешко месо и наситнения лук. Добавят се гъбите, нарязания копър, 100 мл вода и 100 мл олио. Поръсва се сол и щипка индийско орехче. Задушава се под капак около 15 минути, след което се оттегля. Взема се керамичен гювеч с капак. Върху лозово листо се слага по 2 ч.л. от задушената плънка. Лозовите листи се попарват. Завива се сарма, като се прегъва леко единия край, след това едновременно се прегъват страничните крайща и така се завива. Готовите сармички се зареждат в гювеч. Долива се 400 мл вода и 100 олио. Гювечът се похлупва. Ястието се пече на умерена фурна, около 50- 60 минути. 

Още по темата
Още по темата
Лозови листа с кайма
Измиваме лозовите листа и ги слагаме в тенджера с вода. Варим ги 10 мин на среден огън, след което изсипваме водата и ги оставяме да изстинат. В друга тенджера...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц