Невероятно вкусно предложение за лозови сармички
Измиваме лозовите листа и ги слагаме в тенджера с вода. Варим ги 10 мин на среден огън, след което изсипваме водата и ги оставяме да изстинат. В друга тенджера сипваме половината олио и загряваме на среден огън. Прибавяме предварително настъргания кромид лук, каймата и доливаме доматения сос. Обръщаме няколко пъти, слагаме ориза и заливаме продуктите с топла вода. Щом изври, овкусяваме със сол, черен пипер, джоджен и риган. Оставяме сместа да изстине. Във всеки лозов лист (сложен с лицевата страна надолу) слагаме по 1 к.л. от сместа и завиваме на сармички. Подреждаме ги в тенджера и ги заливаме с останалото олио и малко топла вода. Затискаме с чиния и оставяме да ври на тих огън 15 мин, докато бульонът остане на равнището на сармите. В отделен съд разбиваме 2 жълтъка с 2 с.л. вода и доливаме към тях предварително изстискания лимонов сок. Продължаваме да разбиваме и доливаме малко от бульона. С готовата застройка заливаме сармите и оставяме ястието да ври на тих огън, като разбъркваме леко.