Копривено суфле

Копривено суфле Лакомник

Вкусно и полезно хапване за всеки ден

Копривено суфле
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400-500 г коприва

4 яйца

1 ч.ч. кисело мляко

1/2 ч.ч. брашно

200 г сирене

масло

Начин на приготвянe

Кравето масло се оставя да размекне на стайна температура. Копривата се измива листо по листо. Попарва се за пет минути. От кравето масло се взема парченце, колкото да се намаже на тънък слой дъното и околния ръб на тавата, в която ще се пече суфлето. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг, със щипка сол. Жълтъците се смесват до еднаквост с размекнатаото краве масло. Сиренето се обърква заедно с киселото мляко. Попарената коприва се реже на ситно. Обърква се заедно с белтъците. Млечната и белтъчена смес се прибавят към разбитите жълтъци. Съставките се объркват. Брашното се прибавя лъжица по лъжица. Поръсва се ситно нарязан магданоз. Тестото се обърква със шпатула. Копривеното суфле се прелива в подмазаната тава. Пече се на умерена фурна, около 40 минути. Оставя се да изстине. Реже се на парчета.

Още по темата
Още по темата
Суфле с броколи и кашкавал
Намазваме с олио голям съд, който събира 1,700 мл или 4 малки купички. В тенджера слагаме 1 литър вода на среден огън и варим броколито за 20 мин. Изсипваме...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц