Запечени зеленчуци с орехи

Запечени зеленчуци с орехи Лакомник
Запечени зеленчуци с орехи
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г корен от магданоз

800 г картофи

1 малка глава карфиол

500 г броколи

сол

100 г нарязани лешници

600 мл. мляко

6 яйца

200 г настърган кашкавал

2 с.л. нарязани зелени подправки

1 с.л. настърган хрян

млян черен пипер

Начин на приготвянe

Нарежете магданозения корен на едро, а картофите на кръгчета. Измийте карфиола и леко го нарежете. Сварете картофите и корена от магданоз за 5 минути в подсолена вода. През това време сварете отделно карфиола и броколите за 3 минути.

Загрейте фурната до 180 градуса. Смесете зеленчуците и лешниците във форма за печене. Разбъркайте млякото и яйцата, 100 г от настъргания кашкавал, зелените подправки и хряна. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Излейте сместа върху приготвените зеленчуци, а отгоре поръсете с останалото количество кашкавал. Запечете ястието за 50 минути във фурната.

Още по темата
Още по темата
Запечени зеленчуци с просо
Просото се накисва за няколко часа за по-лесно увиране. Сменя се водата и се вари в съотношение 3:1, за да се поеме напълно. До момента на сервиране, просото се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц