Бакла с чесън по египетски

Бакла с чесън по египетски Лакомник
Бакла с чесън по египетски
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 с.л. брашно

1 връзка магданоз

1 ч.л. червен пипер

1 голяма глава лук

100 мл олио

1250 г бакла

300 мл кисело мляко

10 скилидки чесън

половин връзка копър

Начин на приготвянe

Ситно нарязания лук задушете в мазнината и малко вода до омекване. Прибавете предварително осолената бакла, поръсете с брашното, червения пипер и ситно нарязаните магданоз, копър и чесън. Залейте с гореща вода (да се покрие), посолете на вкус и варете на тих огън. Поднесете с киселото мляко, поръсено с черен пипер на вкус.

Още по темата
Още по темата
Египетската кухня пленява с вкусотии от Близкия Изток и Европа
Храната на Египет е еклектична като историята му. Повлияна от кулинарно доминиращите арабския свят Сирия и Ливан, тя носи отпечатъци и от френската, италианската и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц