Фасул по македонски

Фасул по македонски Лакомник

Апетитна вечеря с изобилие от зеленчуци за цялото семейство

Фасул по македонски
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г фасул

1 к.ч. олио

2 моркова

2 – 3 изпечени червени чушки

парче керевиз

1 глава кромид лук

1 глава зелен лук

1 стрък пресен чесън

1 – 2 домата

магданоз

черен пипер на зърна

дафинов лист по желание

сол на вкус

Начин на приготвянe

Фасулът се вари с нарязаните на дребно моркови, зелен лук, чесън и керевиз. След като се свари се изсипва с малко вода в тава. Към него се прибавят сол, подреждат се нарязаните на кръгчета червени домати или се разпределя равномерно доматено пюре, ситно нарязаните червени чушки, поръсва се магданоз, черен пипер, по желание се добавя дафинов лист. Залива се с чашката олио и се пече за около 30 минути във фурната. Не се разбърква!

Още по темата
Още по темата
Зелен фасул с топено сирене
Разтопяваме маслото и в него запържваме нарязаните на филийки гъби и стрития чесън. Прибавяме сметаната, разбита с водата, и бульона и оставяме да кипне. Добавяме...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц