Пълнени тиквички с ориз, кайма и фасул



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

5

Начин на приготвянe
Разрязваме тиквичките на 2 по дължина и после още на 2. Всяка половинка издълбаваме, като оставяме около 1 см дебелина. В подсолена вода ги бланшираме. Отцеждаме ги от водата и ги подреждаме в тавичка. Приготвяме плънката, като към каймата добавяме 2 с.л. вода и я разбиваме. Запържваме в загретия зехтин нарязаната глава лук и моркова. Добавяме и измития ориз, запържваме леко и добавяме каймата, 200 мл топла вода и подправките. Разбъркваме, докато оризът поеме водата. Преди да свалим от котлона, добавяме и фасула. Разбъркваме и с получената смес пълним тиквичките. Добавяме около 1 пръст вода в тавата. Печем около 30 минути. Изваждаме ги, рендосваме кашкавала отгоре и пак запичаме до готовност.
Още по темата

Загрейте фурната на 220 градуса. Издълбайте вътрешността на тиквичките с лъжица като оформяте от тях лодки. Нарежете месестата част на тиквичките.
С една трета от...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп