Зелен фасул с топено сирене

Зелен фасул с топено сирене Лакомник

Много вкусно, ароматно и наистина икономично ястие

Зелен фасул с топено сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
4
Автор
Мария Георгиева, Самоков
Лакомник Необходими продукти

600-700 г предварително сварен, може и от буркан, зелен фасул
150 г гъби
2-3 скилидки чесън
1 малка кофичка заквасена сметана
150 г пушено топено сирене
2-3 с.л. масло
1 кубче пилешки бульон
сол на вкус
1 ч.ч. вода

Начин на приготвянe

Разтопяваме маслото и в него запържваме нарязаните на филийки гъби и стрития чесън. Прибавяме сметаната, разбита с водата, и бульона и оставяме да кипне. Добавяме половината от сиренето, нарязано на филийки, и когато вече е разтопено, добавяме фасула и разбъркваме всичко добре. Изсипваме в тава, нареждаме отгоре останалото сирене и запичаме за около 10-15 мин в гореща фурна до порозовяване на сиренето. Може да се поръси с копър.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц